Nettbrett fra Apple

Akkurat som med smarttelefonene, så har Apple lenge hatt et overtak på nettbrettmarkedet. De kom med noen av de første nettbrettene og de har fortsatt å utvikle nye og mer spennende funksjoner hele tiden.

I 2016 så leverer de utrolig lette nettbrett, og man kan velge mellom tre forskjellige størrelser. Den minste er iPad mini, så har man iPad Air etterfulgt av den store iPad Pro.

Menyene og navigasjonen på nettbrettet er det samme som på en iPhone. Dette er et ledd i deres fantastiske, sømløse plattform. Alle Apple produktene ”snakker” med hverandre slik at man kan begynne å lese avisen på mobiltelefonen, og så fortsette på samme sted på nettbrettet, om man ønsker det. Bilder deles også trådløs via deres iCloud system og det samme gjør filer. Slik har man alt tilgjengelig uansett hvilken enhet man er på.

De nyeste nettbrettene fra Apple har en helt utrolig skjermkvalitet, med Retina skjerm. Dette er en skjermkipad-645564_960_720valitet som gir krystallklare bilder, og ikke minst, det er behagelig å se på skjermen over tid. Skjermen gjør det enkelt og behagelig å se på filmer, eller å se på Youtube, m.m.

Berøringsteknologien kommer til sin fulle rett på en iPad. Man blir fort vant til å styre størrelsen på bilder, på tekst, og til å bytte mellom forskjellige programmer ved hjelp av en enkel berøring. Ved å føre to fingre raskt til venstre kan man gå tilbake til det programmet man brukte sist, eller forrige side. Et enkelt trykk på et skrivefelt, slik som på adresselinjen i en nettleser, åpner et tastatur. Så tastaturet dukker bare opp når man har behov, og tar derfor ikke plass.

Noen velger å kjøpe ekstra tastatur som man kan bruke sammen med iPad’en. Dette er et tillegg som kan være nyttig for de som skriver mye, men for oss blir det et unødvendig tillegg. Man skal tross alt huske å ta med seg tastaturet alle steder, og det blir en ekstra ting man skal ta med seg.

Men for noen er dette et viktig tilbehør, som sikrer at de kan bruke nettbrettet optimalt.