Hvilket nettbrett skal man velge?

Uansett hvilket nettbrett man velger, så blir spørsmålet; hva kan man bruke dette til? I begynnelsen var hovedfokus på spill og underholdning. Etter hvert har fokus flyttet seg og nå er nettbrett blitt et arbeidsverktøy.

Nå som nettbrett kan koble seg opp mot mobilnettet (om ønskelig) kan man lese epost når man er på farten, jobbe med dokumenter og mye mer. Denne fleksibiliteten er grunnen til at svært mange bruker nettbrett, både privat og for jobbrelaterte oppgaver. Dette er mulig takket være de utrolig mange applikasjonene eller småprogrammene, også kalt ”app’er”, som man har på et nettbrett. Med dagens avanserte teknologi så er det knapt noen grenser for hva man kan bruke nettbrettet til, men det er viktig å velge et nettbrett som passer dine behov.

Vi i redaksjonen er delt i våre meninger om hvilken produsent som er best når det kommer til nettbrett, men det er noen viktige punkter vi mener man må ha fokus på når det kommer til nettbrett.

Skal du koble sammen flewifi-304692_960_720 (1)re maskiner/flere enheter slik som smartelefon og data/mac, så må du sjekke at nettbrettet er laget for å fungere i et slikt privat, lukket nettverk. Her er vi alle enig om at Apple gjør det aller beste på tester.

Hvis nettbrettet primært er for underholdningens skyld, så lønner det seg ikke å legge mye penger i dette. Da blir det fort svært dyr underholdning.

Hvis du sjekker e-posten ofte på nettbrettet og du er mye utenfor huset når du gjør dette, så bør du velge et nettbrett som kan koble seg til mobilnettet. Det er billigere å velge et nettbrett som bare går på WiFi, men da risikere du å stå uten nettilkobling når du trenger å få lest en viktig e-post.

Lagringskapasitet er også en viktig faktor, som man bør ta hensyn til når man skal velge nettbrett. Nettbrett med lite lagringskapasitet er ofte rimelige, men de fleste vil få problemer med å få lagret programmer eller bilder. Selv om du legger det meste i en lagringsky så blir det likevel en del som må ligge på nettbrettet.