App’er for arbeid

Når det gjelder App’er som hjelper deg å være mer produktiv når du jobber, så finnes det et stort utvalg. Her velger vi å se på App’er under ett, så vi tar med både programmer du får kjøpt via App store og de får kjøpt via Gplay /Android.

Det er flere hensyn å ta når man skal velge en App for arbeid. Det lønner seg alltid å bruke samme produkt på alle enheter, så hvis du bruker Microsoft på jobben, så bør du ha en Microsoft app. Dette sikrer en mest mulig sømløs overgang. Microsoft, og andre lignende systemer, har de siste årene satset hardt på å utvikle egne programvare skyer, som gjør det svært enkelt for brukerne å lagre dokumenter og åpne dokumenter på flere forskjellige enheter. Sømløst samarbeid på tvers av alle plattformer, er blitt den Hellige Gral i dataverden. Ofte gis det en god pris, hvis man kjøper en lisens som gjelder for flere enheter.

Videre så anbefaler vi Dropbox eller G-drive. I noen tilfeller kan det lønne seg å satse på begge deler. Dette er gode skylagrings tjenester som er forholdsvis uavhengigeDropbox_logo_(September_2013).svg av plattform. Vi må ta et forbehold fordi G-drive, som tilhører Google, har også et eget skriveprogram kaldt G-doc, som det ikke er lett å integrere med Microsoft Word eller lignende. Man kan bruke G-drive kun som lagringsplass, hvis man ønsker det. Det er også svært praktisk at du kan åpne dokumentene som ligger på G-drive, uansett hvor i verden du er, så lenge du husker passordet til din gmail.

Hvis man trenger mer avanserte programmeringsverktøy, eller mer avanserte regneprogram så er dette vanskeligere å få tak i. Utviklingen går raskt, så det kommer hele tiden nye produkter ut på markedet. Men foreløpig er det begrensede muligheter på dette feltet.

Ser man etter bilderedigeringsprogrammer eller tegneprogrammer så er det mye mer å velge mellom. For de profesjonelle illustratørene og ikke minst de som bruker bilder i jobbsammenheng, så er dette ikke godt nok. For dem som ikke trenger de mest avanserte redigeringsmulighetene, så er dette helt perfekt.